ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικτυακές ευχές στον Πάπα για τα εβδομηκοστά ένατα γενέθλιά του

Διαδικτυακές ευχές στον Πάπα για τα εβδομηκοστά ένατα γενέθλιά του
Ο Πάπας Φραγκίσκος σβήνει ένα κεράκι στην τούρτα που του πρόσφεραν μέλη της ιταλικής Azione Cattolica, στο Βατικανό, στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Η Καθολική Δράση είναι κίνημα που εδώ και πολλές δεκαετίας δραστηριοποιείται σε πλήθος χωρών με σκοπό τη διάδοση και ενθάρρυνση της καθολικής επιρροής στην κοινωνία REUTERS/Osservatore Romano/Handout via Reuters

Χιλιάδες καθολικοί πιστοί από όλο τον κόσμο, και όχι μόνο, θέλησαν να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στο πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος, σήμερα, γιορτάζει τα εβδομηκοστά ένατα γενέθλιά του.

O κύριος τρόπος επικοινωνίας με τον ποντίφικα, τον οποίο επέλεξαν οι πιστοί, είναι ο λογαριασμός του στο Twitter, στην διεύθυνση @Pontifex_it.

Μεταξύ των άλλων, έσπευσαν να ευχηθούν στον Αργεντινό πάπα και οι γονείς των παιδιών που έχουν εισαχθεί στο καθολικό, παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Bambino Gesù, ζητώντας από τον Φραγκίσκο να προσευχηθεί για την γρήγορη ανάρρωση των μικρών ασθενών.

Οι Φραγκισκανοί καλόγεροι της Ασίζης, στο μήνυμά τους προς τον πάπα, αναφέρουν:

Οι πράξεις σου είναι γεμάτες ευσπλαχνία και ακολουθούν τον δρόμο που μας υπέδειξε ο Κύριος και ο άγιος Φραγκίσκος. Βρίσκεσαι στο πλευρό των τελευταίων, με απλότητα και έλεος, φέρεις τον λόγο του Ευαγγελίου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Χθες, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες πιστοί ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον λατινοαμερικανό πάπα, με το παραδοσιακό μουσικό μοτίβο «Happy birthday tο you», το οποίο στην ιταλική μετάφραση φέρει τον τίτλο «Tanti auguri a te».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (Jorge Mario Bergoglio), γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από Ιταλούς γονείς. Εξελέγη στη θέση του Ποντίφηκα στις 13 Μαρτίου 2013 και επέλεξε το όνομα Franciscus προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από την αμερικανική ήπειρο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ