ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μακρόν ενισχύει την παρουσία στρατιωτικών στους δρόμους μετά την επίθεση στο Στρασβούργο

Ο Μακρόν ενισχύει την παρουσία στρατιωτικών στους δρόμους μετά την επίθεση στο Στρασβούργο
ETIENNE LAURENT/ POOL via REUTERS

Την ενίσχυση της παρουσίας των στρατιωτικών στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Σεντινέλ αποφάσισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της επίθεσης στο Στρασβούργο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.

Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης έκκληση για μάρτυρες προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούρου, Σερίφ Σακάτ, καθώς ο ύποπτος συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης.

Από την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, δύο ανθρώποι είναι νεκροί, ενώ ένας από τους συνολικά 13 τραυματίες είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Από σήμερα, 500 στρατιωτικοί ήρθαν για να συμπληρώσουν τη στρατιωτική δύναμη Σεντινέλ και 1300, τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν σε εκείνους που έχουν ήδη αναπτυχθεί για να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσίων χώρων και των Γάλλων», επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ, σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, «στόχος είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων που υποδέχονται κόσμο» συνέχισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ιδίως «στις χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γαλλίας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης είναι απόλυτη» ώστε να «διασφαλίσει ότι αυτό το πρόσωπο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ