Η EE παρέτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Την παράταση για διάστημα έξι μηνών των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Η ΕΕ ομόφωνα αποφάσισε να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας καθώς διαπίστωσε μηδενική πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ», δήλωσε ο Τουσκ, σε σχέση με την συνεχιζόμενη διένεξη που υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην ανατολική Ουκρανία και τις ειρηνευτικές προσπάθειες που γίνονται σε συνεργασία της Μόσχας με την Ουκρανία, την Γερμανία και την Γαλλία για τον τερματισμό της διένεξης αυτής.
Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από το Κίεβο το 2014. Από τότε η Ένωση έχει αναβαθμίσει τις κυρώσεις αυτές καθώς η Μόσχα υποστηρίζει τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.
Βενεζουέλα: Στις 54.000 οι αγνοούμενοι από τον διπλό σεισμό - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
16:40
Βοιωτία: 112 για ετοιμότητα και εκκένωση σε Άγιο Βασίλειο - Καλύτερη εικόνα από την Πέτρα
16:28
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλαμιώνα Ρόδου
16:21
Χάος από «εισβολή» πολιτών σε κατάστημα για να αγοράσουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία
16:10