ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο προσφέρει διακοπές στο συριακό μέτωπο

Ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο προσφέρει διακοπές στο συριακό μέτωπο
Reuters

Μπορεί μέσα στα χαλάσματα του εμφυλίου να αναδυθεί άρωμα διακοπών και χαλάρωσης; Αν δεν είστε έτοιμοι να σπεύσετε να απαντήσετε, πάρτε το χρόνο σας και διαβάστε την παρακάτω ιστορία για τη δυνατότητα αναψυχής στην αιματοβαμμένη Συρία. 

Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Megapolis εκτιμά ότι είναι δυνατό. Ξεκινώντας από φέτος, ελπίζει σύμφωνα με πληροφορίες να πουλήσει πακέτο που ονόμασε Assad Tours, μια ταξιδιωτική εμπειρία 4-5 ημερών στην πρώτη γραμμή του συριακού μετώπου.

Το όνομα του πακέτου δεν είναι τυχαίο, μιας και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι σύμμαχος της Μόσχας στον συριακό εμφύλιο. Το κόστος για το ταξίδι φθάνει στα 1.500 δολάρια και καλύπτει πτήσεις, καταλύματα, φαγητό και υπηρεσίες ξενάγησης, όχι όμως ασφάλεια.

"Χτυπάει ένα μικρό, ειδικό κομμάτι της αγοράς"

Ο πρόεδρος της First Patent Company, Ανατόλι Αρόνοφ, που λειτουργεί το πρακτορείο εκτιμά ότι "ο κόσμος είναι περίεργος για να δει την ιστορία να γράφεται μπροστά του".

Μιλώντας στην Daily Mail ανέφερε ότι "το πλησιέστερο σημείο στο οποίο θα φθάσουμε θα είναι ένα χιλιόμετρο μακριά από το μέτωπο, όχι όμως πιο κοντά".

Ο ίδιος θεωρεί πως το εγχείρημα είναι ασφαλές, διασαφηνίζοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν θα δοθούν όπλα σε τουρίστες.

Αν και παραδέχεται ότι η ταξιδιωτική πρόταση αποτελεί ένα μικρό μόνο, ειδικό, κομμάτι της αγοράς, μιλώντας σε ρωσική εφημερίδα για τα θετικά σημεία μιας τέτοιας προοπτικής για όσους Ρώσους επιλέξουν να ταξιδέψουν τώρα στη Συρία.

Σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Σύρων που έχουν σπουδάσει σε ρωσικά πανεπιστήμια και μιλούν τη γλώσσα, εκτιμώντας πως υπό αυτό το πρίσμα, οι τουρίστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για διερμηνείς.

Υποστηρίζει ότι Σύροι έχουν συνηθίσει τους Ρώσους χάρη στην ανάπτυξη των στρατευμάτων του Κρεμλίνου στην ρημαγμένη από τον εμφύλιο χώρα.

Σημειώνει ότι θα είναι πολλοί οι Σύροι πολίτες που ευχαρίστως θα πρόσφεραν φθηνή στέγη σε επισκέπτες, εξαιτίας της έλλειψης ρευστού.

Ενάντια στη ρωσική νομοθεσία

Το πρακτορείο Megapolis βρίσκεται σύμφωνα με αναφορές ήδη σε συζητήσεις με ξενοδοχεία και υπηρεσίες μεταφορών στη Συρία.

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Ταξιδιωτικό Πρακτορείο της Ρωσίας ανέφερε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Interfax, την Τρίτη ότι δεν είχε ακόμα λάβει την αίτηση της εταιρείας.

Ο Ίζο Αρακαμίγια, επικεφαλής του νομικού τμήματος, ανέφερε: "Δεν υπάρχει το Assad Tours στη λίστα και δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση. Επομένως δεν έχουν εξουσιοδότηση να πουλήσουν αυτά τα ταξίδια".

Το πρακτορείο ειδήσεων μίλησε επίσης με την εκπρόσωπο της Ρωσικής Ένωσης Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας, Ιρίνα Ταϊρούρινα που ξεκαθάρισε ότι η αποστολή τουριστών σε εμπόλεμες ζώνες βασικά αντίκειται στο νόμο από τη στιγμή που η εταιρεία παραμένει ανήμπορη να εγγυηθεί την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

"Όλοι οι τουρίστες είναι τρελοί"

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, η ρωσική εφημερίδα Izvestia ανέφερε ότι η εταιρεία που ονομάζεται Megapolis Kurort σχεδίαζε αντίστοιχα ταξίδια στην ανατολική Ουκρανία, αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί το εάν οι δυο εταιρείες σχετίζονται.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η βία στη Συρία έχει μέχρι στιγμής ως απολογισμό περισσότερους από 250.000 νεκρούς και 7,6 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους από τα σπίτια τους.

Ο Αρόνοφ προβλέπει ότι τα ταξίδια θα προσελκύσουν άντρες ηλικίας 30 με 45 που έχουν εκπαίδευση, είναι έξυπνοι, ενδεχομένως εμπόρους ή εμπορικούς διευθυντές. "Είναι περίεργοι για να βρουν τα νέα hot spot", σημείωσε.

Και βάζοντας το απολύτως αυθόρμητο προσωπείο του αναφώνησε: "Με ρωτάτε πόσοι τρελοί θα εμφανιστούν; Όλοι οι τουρίστες είναι τρελοί, πληρώνουν λεφτά για πράγματα που μπορούν να δουν τσάμπα στην τηλεόραση".

Russia travel agency offers vacations to Syria conflict
by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ