Στα άκρα η σχέση Βαγδάτης - Άγκυρας μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ
Το ιρακινό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στη Βαγδάτη και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας για τις «επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου».
«Το υπουργείο καταδικάζει τις ενέργειες των τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον ιρακινό εναέριο χώρο και βάζουν στο στόχαστρο πολλές τοποθεσίες στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας απώλεια ζωής και περιουσίας», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε νωρίτερα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν σήμερα 14 Δεκεμβρίου αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας ή συλλαμβάνοντας τουλάχιστον οκτώ μαχητές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν επίσης αποθήκες πυρομαχικών και κρησφύγετα των μαχητών, σύμφωνα με την Τουρκία.
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51
Λίβανος: Έκκληση προέδρου Αούν προς τον ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ να σεβαστεί την εκεχειρία
15:45
O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ
15:36