Επίθεση Στρασβούργο: Η τραγική ιστορία πίσω από τη δολοφονία των δύο δημοσιογράφων
Φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Στρασβούργο απέτισε σήμερα 17 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και δύο νέοι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τον Ιταλό Αντόνιο Μεγκαλίτσι, 28 ετών και τον Πολωνό Μπάρτο Πένρο Όρεντ Νιτζιέλσκι, 36 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου και είναι το πέμπτο θύμα της επίθεσης.
Ο Αντόνιο και ο Μπάρτο ήταν φίλοι και συνεργάζονταν. Ο Μπάρτο φιλοξενούσε στο σπίτι του τον Αντόνιο, ο οποίος είχε έρθει στο Στρασβούργο για να καλύψει τη Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Εurophonica».
Ο Μπάρτο και ο Αντόνιο έκαναν βόλτα στο κέντρο του Στρασβούργου όταν έπεσαν θύματα του 29χρονου τρομοκράτη Σερίφ Σεκάτ.
Ο μακελάρης πεσμένος στο πεζοδόμιο, μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς:
Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι πέντε νεκροί και έντεκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός.
Νέα όρια έκθεσης εργαζομένων σε επικίνδυνες χημικές ουσίες θέτει το υπουργείο Εργασίας
12:45
ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι και 12 ασθενείς σε ΜΕΘ από τον ιό του Δυτικού Νείλου
12:39
Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του έτους το καθεστώς για την εξωστρέφεια των ΜμΕ ύψους 150 εκατ. ευρώ
12:25
Επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II) στην UTC International Transport
12:24