ΚΟΣΜΟΣ

Άγρια ρατσιστική επίθεση στην Κύπρο με «άρωμα» από Κου Κλουξ Κλαν

Άγρια ρατσιστική επίθεση στην Κύπρο με «άρωμα» από Κου Κλουξ Κλαν
wikipedia.org

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση άγριας ρατσιστικής επίθεσης κατά μόνιμου κατοίκου της Κύπρου, αφρικανικής καταγωγής. Οι δράστες, φορώντας λευκές κουκούλες και παραπέμποντας στην Κου Κλουξ Κλαν, αφού ακινητοποίησαν και χτύπησαν το θύμα, του έβγαλαν τέσσερα δόντια με πένσα.

Το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν καταγγέλθηκε από το θύμα, με τον ίδιο να αποδίδει την επιλογή του «στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν από μέλη της αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του», σύμφωνα με το philenews.com.

Πριν δεχθεί την επίθεση, το θύμα είχε μεταβεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας για να αποχαιρετήσει φίλους του και επέστρεψε στο σπίτι του με ταξί. Λίγο προτού πλησιάσει στην είσοδο του σπιτιού του, σταμάτησε δίπλα του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες.

Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, απηύθυνε έκκληση στο θύμα να προσέλθει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει γραπτώς το περισταστικό, καθώς είναι απαραίτητη η γραπτή καταγγελία για διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ονομασία της οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν προέρχεται από σύνθεση της ελληνικής λέξης κύκλος (Κου Κλουξ) και της αγγλικής clan (φυλή). Υπήρξε εποχή όπου η συγκεκριμένη οργάνωση, που σήμερα θεωρείται τρομοκρατική, αριθμούσε γύρω στα 6 εκατομμύρια μέλη, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι έχει γύρω στα 8.000 μέλη παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ