ΚΟΣΜΟΣ

Βαριά «καμπάνα» για τον Ελληνοκύπριο που πέταξε μπανανόφλουδα στον Ομπαμεγιάνγκ

Βαριά «καμπάνα» για τον Ελληνοκύπριο που πέταξε μπανανόφλουδα στον Ομπαμεγιάνγκ
EPA

Ρατσιστό κίνητρο αναγνώρισε το βρετανικό δικαστήριο για τον Ελληνοκύπριο που πέταξε μία μπανανόφλουδα στον παίκτη της Άρσεναλ,  Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Άρσεναλ-Τότεναμ.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από κάθε γήπεδο της χώρας για τέσσερα χρόνια, ενώ τα κίνητρά του κρίθηκε ρατσιστικά. Επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 500 βρετανικών λιρών και καλείται να καλύψει τα δικαστικά έξοδα ύψους 135 βρετανικών λιρών.

Ο 57χρονος Αβέρωφ Παντελή, πατέρας τριών παιδιών από το Νόριτς, είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν είχε πετάξει μία μπανανόφλουδα προς το μέρος του Πιερ Ομπαμεγιάνγκ τη στιγμή που ο Γκαμπονέζος πανηγύριζε το 1-0 της ομάδας του.

«Ήταν μια στοχευμένη πράξη προς μαύρο παίκτη», αποφάνθηκε ο δικαστής Mervyn Mandell. Ο 57χρονος απέρριψε τα ρατσιστικά κίνητρα και δήλωσε μεταμέλεια, χωρίς αυτό όμως να επηρεάζει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Η δικηγόρος του 57χρονου ελληνοκύπριου υποστήριξε ότι ο πελάτης της, δεν ήταν εκείνος που έφερε την μπανάνα στις εξέδρες του γηπέδου και πως δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί απειλές μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ