Συμφωνία ΕΕ-Ιταλίας για τον ιταλικό προϋπολογισμό
Η ιταλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση 10,25 δισεκ. ευρώ, εν μέρει λόγω της «μετάθεσης της εφαρμογής δύο σημαντικών μέτρων» της ιταλικής κυβέρνησης: της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του εισοδήματος του πολίτη, ενός κατώτατου εισοδήματος για τους πιο φτωχούς», είπε ο Ντομπρόβσκις.
Η λύση αυτή «δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο μια διαδικασία για υπερβολικό έλλειμμα», πρόσθεσε.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ -έναντι 2,4% αρχικά- με την ανάπτυξη να αναμένεται στο 1% το 2019 έναντι 1,5% προηγουμένως.
Μητέρα εγκατέλειψε το 10χρονο ΑμεΑ παιδί της έξω από τα δικαστήρια Λαμίας και εξαφανίστηκε
17:12
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή στον γνωστό ηθοποιό για βιασμό και δύο απόπειρες
17:01
Πύλος: 25χρονος ξυλοκόπησε με γκλοπ τον κομμωτή του - Δεν του άρεσε το κούρεμα
16:54
Τι είναι το Instant Win που μοιράζει κέρδη έως και 500 ευρώ στη στιγμή σε χιλιάδες τυχερούς
16:51