ΚΟΣΜΟΣ

Είπε ή όχι ο Κόρμπιν τη Μέι «ηλίθια γυναίκα» - Τι απάντησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Είπε ή όχι ο Κόρμπιν τη Μέι «ηλίθια γυναίκα» - Τι απάντησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός
Parliament TV handout via REUTERS

Ειδικοί στο «διάβασμα των χειλιών» καλούνται να μαντέψουν τι ακριβώς είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας έντονης αντιπαράθεσής τους στο κοινοβούλιο.

Οι τηλεοπτικές κάμερες «συνέλαβαν» τον Κόρμπιν –αλλά τα μικρόφωνα δεν τον άκουσαν– να σχηματίζει τις λέξεις ενώ στο βήμα βρισκόταν η Μέι και του απαντούσε στις ερωτήσεις που είχε υποβάλει σχετικά με την απόφασή της να αναβάλει την ψηφοφορία για το Brexit, την περασμένη εβδομάδα.

Η Μέι στην απάντησή της άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Εργατικών μπορεί να μην χαίρει της στήριξης των δικών του βουλευτών στο ζήτημα του Brexit. Χρησιμοποίησε μάλιστα, σε έντονο ύφος, μια «ατάκα» από μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παντομίμα, λέγοντάς του: «Έχω μια συμβουλή για τον αξιότιμο κύριο: κοίτα πίσω σου! Δεν εντυπωσιάστηκαν, όπως ούτε και η χώρα!».

Ο Κόρμπιν διακρίνεται να κουνάει το κεφάλι του και φαίνεται να σχηματίζει με το στόμα τις λέξεις "stupid woman" (ηλίθια γυναίκα).

Λίγο αργότερα, όταν η Μέι ενημερώθηκε από άλλους βουλευτές για το συμβάν, σχολίασε ότι «όλοι σε αυτή τη Βουλή, και ιδίως στην 100ή επέτειο από τότε που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες, θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο... και επομένως να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες διατυπώσεις».

Πάντως ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν υποστηρίζει ότι ο ηγέτης των Εργατικών μουρμούρισε τις λέξεις «ηλίθιοι άνθρωποι» και όχι «ηλίθια γυναίκα».

«Δεν την αποκάλεσε ηλίθια γυναίκα και επομένως δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια βάση για να ζητήσει συγγνώμη», είπε στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας ότι ο Κόρμπιν «δεν έχει χρόνο για μισογυνικές προσβολές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ