ΚΟΣΜΟΣ

Συμμαχικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν δέκα Ιρακινούς στρατιώτες

Συμμαχικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν δέκα Ιρακινούς στρατιώτες
EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

 Η ιρακινή διοίκηση επιχειρήσεων, που εποπτεύει τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ανέφερε σήμερα ότι δέκα Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στα δυτικά της Βαγδάτης, σε αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας είχε ως στόχο άνδρες του ΙΚ που συγκρούονταν με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Ο διεθνής συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και σε συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση, μάχεται το ΙΚ εδώ και ένα χρόνο.

Στρατιωτικές πηγές είπαν ότι το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε γύρω στις 13.00, τοπική ώρα, στα νότια της Φαλούτζα, μιας πόλης που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές. Οι Ιρακινοί στρατιώτες προωθούνταν προς την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα αλλά η πολεμική αεροπορία του Ιράκ δεν ήταν δυνατόν να τους παράσχει κάλυψη, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή.

"Ζητήθηκε τότε η αεροπορική υποστήριξη από τον διεθνή συνασπισμό. Ο συνασπισμός προχώρησε σε δύο πλήγματα εναντίον του εχθρού, γεγονός που προκάλεσε σημαντικές απώλειες. Αυτό επέτρεψε στις δυνάμεις μας να προχωρήσουν γρήγορα και να πλησιάσουν τον εχθρό, με τον οποίο έδιναν μάχη εκ του σύνεγγυς. Έγινε μια τρίτη επίθεση από το συνασπισμό, χωρίς να ληφθεί υπόψη η προώθηση των Ιρακινών στρατιωτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα μεταξύ των ανδρών μας" αναφέρει η ανακοίνωση της ιρακινής διοίκησης και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι ακριβώς είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού Στιβ Γουόρεν δήλωσε ότι το συμβάν θα διερευνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ