ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει» είπε ο Ομπάμα

«Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει» είπε ο Ομπάμα
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για συντριβή του Ισλαμικού Κράτους ενώ τόνισε ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει.

Στις δηλώσεις του ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει κάθε νομιμότητα ενώπιον των περισσότερων πολιτών στην χώρα του και πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να υπάρξει ελπίδα για να τερματιστεί η «αιματοχυσία».

«Νομίζω ότι ο Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μια συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο Άσαντ «έχει απολέσει τη νομιμότητά του ενώπιον της μεγάλης πλειονότητας της χώρας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους με το να «συνθλίβει» την καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο εξωτερικό, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
«Συνθλίβοντας την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους, τον πυρήνα του στη Συρία και το Ιράκ, θα το δυσκολέψουμε να διοχετεύσει τον τρόμο και την προπαγάνδα του στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τον ετήσιο απολογισμό της προεδρίας του.

«Την ίδια στιγμή... πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εδώ στην πατρίδα» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
«Όλοι εμείς μπορούμε να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί με το να παραμείνουμε σε επιφυλακή, με το να πούμε κάτι εάν δούμε κάτι το ύποπτο, με τον απορρίψουμε το ενδεχόμενο να μας τρομοκρατήσουν και με το να παραμείνουμε ενωμένοι ως μια αμερικανική οικογένεια» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ