ΚΟΣΜΟΣ

Το μυστήριο της βυθισμένης πόλης με τις πυραμίδες

Το μυστήριο της βυθισμένης πόλης με τις πυραμίδες

Τα ερείπια μίας μυστήριας πολιτείας ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο βυθό της λίμνης Φουσιάν (Fuxian), στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

Τα υποβρύχια ευρήματα, που περιλαμβάνουν και πέτρες με ανάγλυφες παραστάσεις, είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και μυστηριώδη.

Σύμφωνα με τον κινεζικό τύπο, ίσως πρόκειται για την αρχαία πόλη Yuyuan που θεμελίωσε η δυναστεία Χαν (206 π.Χ – 24 μ.Χ) στις όχθες της λίμνης Φουσιάν. Η συγκεκριμένη πολιτεία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις ιστορικές καταγραφές κατά τη διάρκεια των δυναστειών Σουί και Τανγκ. Ένας θρύλος λέει πως η πόλη βυθίστηκε στα έγκατα της λίμνης.

Pyramid

Οι καταγραφές των σόναρ αποκαλύπτουν πως η αρχιτεκτονική κατασκευή στα βάθη της λίμνης είναι περίπου 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η δομή των πυραμίδων πιο περίπλοκη κι από εκείνη των περίφημων αιγυπτιακών.

Stone

Μία από τις σμιλεμένες πέτρες προκάλεσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επιστημόνων, αφού απεικονίζει έναν μικρό κύκλο πετριγυρισμένο από επτά ακτίνες και θυμίζει τον ήλιο. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τέτοιου είδους παραστάσεις είναι ηλικίας περίπου 1.800 ετών και δεν υπήρχαν ανάλογές τους κατά την εποχή χρονολόγησης της βυθισμένης πολιτείας.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων, τόσο για τον εντοπισμό περισσότερων αντικειμένων όσο και για την εξακρίβωση της προέλευσής τους, συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ