ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: 43 νεκροί και 584 τραυματίες από το τσουνάμι σε Σουμάτρα και Ιάβα

Ινδονησία: 43 νεκροί και 584 τραυματίες από το τσουνάμι σε Σουμάτρα και Ιάβα
Antara Foto/Muhammad Bagus Khoirunas/ via REUTERS

Ο τελευταίος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 43, ενώ τους 584 έχει φτάσει αριθμός των τραυματιών από το τσουνάμι που έπληξε παράκτιες περιοχές γύρω από τον Πορθμό Σούντα μεταξύ των νήσων Σουμάτρα και Ιάβα της δυτικής Ινδονησίας το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

«Συγκεντρώνουμε αναφορές από τις επιπτώσεις του τσουνάμι που έπληξε τον Πορθμό Σούντα, ιδίως τις επαρχίες Σέρανγκ, Παντεγκλάνγκ και Νότιο Λαμπούνγκ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πουρουό Νουγκρόχο.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δύο άνθρωποι αγνοούνται, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι το τσουνάμι προκλήθηκε από συνδυασμό υποθαλάσσιας κατολίσθησης που προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Ανάκ Κρακατάου και ένα παλιρροιακό κύμα.

Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι «το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ».

Το τσουνάμι έπληξε τις πληγείσες περιοχές περίπου στις 21:30 τοπική ώρα το Σάββατο το βράδυ, προσέθεσε η BMKG .

Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζουνγκ Λεσουνγκ στην επαρχία Μπάντεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο.

«Πολλοί αγνοούνται», σημείωσε ο Περμάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ