ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον νέο υπουργό Άμυνας

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον νέο υπουργό Άμυνας
REUTERS/Joshua Roberts

Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε σήμερα πως θα αντικαταστήσει τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις την 1η Ιανουαρίου, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, αφού ο Μάτις παραιτήθηκε εξαιτίας των διαφορών του με Αμερικανό πρόεδρο σε θέματα πολιτικής και προσφέρθηκε να παραμείνει στον θώκο του για δύο ακόμη μήνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ενοχλήθηκε από την προσοχή που δόθηκε στην επιστολή παραίτησης του Μάτις, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην προεδρία.

Η επιστολή παραίτησης επέκρινε τις επιλογές του Τραμπ στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής και τη συμπεριφορά του προς τους στρατιωτικούς συμμάχους της Ουάσιγκτον, μετά την απόφαση του μεγιστάνα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον διορισμό του Σάναχαν με ένα tweet, χαρακτηρίζοντας το πρώην ηγετική στέλεχος της Boeing «πολύ ταλαντούχο».

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ο πολύ ταλαντούχος αναπληρωτής υπουργός μας Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν θα αναλάβει καθήκοντα προσωρινού υπουργού Άμυνας αρχής γενομένης της 1ης Ιανουαρίου» έγραψε στο Twitter.

Ο Τραμπ επαινεί στο σχόλιο του τον Πάτρικ Σάναχαν, κάνοντας λόγο για μακρά λίστα επιτευγμάτων, ενώ προβλέπει ότι «θα είναι σπουδαίος» στη νέα του θέση.

Ο νέος υπουργός Αμυνας εντάχθηκε στην κυβέρνηση Τραμπ τον Ιούλιο του 2017, ενώ πριν την ενασχόλησή του με την πολιτική εργαζόταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Boeing.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ