ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι Ινδονησία: Έλληνας επιζώντας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε

Τσουνάμι Ινδονησία: Έλληνας επιζώντας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε
REUTERS/Jorge Silva

Τις δραματικές ώρες που έζησε όταν το φονικό τσουνάμι έπληξε το Σάββατο τις ακτές της Ινδονησίας περιγράφει ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής.

«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά», ανέφερε ο Μαρίνος Κοκοτόβης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν».

Όπως είπε ο ίδιος, «οι Έλληνες που ζουν στην Ινδονησία είναι περίπου 350 μόνιμοι κάτοικοι, αλλά υπάρχουν και πολλοί τουρίστες».

Ο κ. Κοκοτόβης επικαλούμενος τον πρέσβη, σημείωσε ακόμα ότι «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία».

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των θυμάτων από το τσουνάμι ανέρχεται σε 281, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

«Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή είναι οικισμοί και τουριστικές περιοχές κατά μήκος ορισμένων ακτών στις: Τανγιούνγκ Λεσούνγκ, Σούμουρ, Τελούκ Λάντα, Πενιμπάνγκ και Καρίτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ