ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαν Μπερναρντίνο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαν Μπερναρντίνο
Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση που σημειώθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο στις 2 Δεκεμβρίου. REUTERS / PATRICK T. FALLON

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, την κομητεία Σαν Μπερναντίνο, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εκεί στις 2 Δεκεμβρίου και τον θάνατο 14 άνθρωπων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μπράουν δήλωσε ότι «ένα περιβάλλον καταστροφής και ένας ακραίος κίνδυνος υφίστανται για την ασφάλεια των προσώπων και των ιδιοκτησιών στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο εξαιτίας της επίθεσης. Η κομητεία του Σαν Μπερναντίνο αντέδρασε στην επίθεση με όλους τους διαθέσιμους πόρους της, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης όλων της των δυνάμεων της τάξης, της πυροσβεστικής, του προσωπικού έκτακτης ανάγκης και βοηθήθηκε από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια, το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) και από άλλες τοπικές υπηρεσίες».

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι περιστάσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, η έκταση της, έχουν ξεπεράσει ή αναμένεται να ξεπεράσουν τις δυνατότητες και τις ευθύνες μίας και μόνο πόλης"».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταφράζεται κυρίως στην ανάπτυξη των μέσων του υπουργείου Υγείας και των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Καλιφόρνιας για να βοηθήσουν την πόλη του Σαν Μπερναντίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ