Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας - Οι αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο
Το ηφαίστειο της Αίτνας, το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης, εξερράγη σήμερα, με αποτέλεσμα να υψωθεί μια τεράστια στήλη τέφρας στον ουρανό και οι ιταλικές αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας.
Περί τις 130 μικρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο ηφαίστειο πριν και μετά την έκρηξη, γύρω στις 10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, η μεγαλύτερη δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.
Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 3.330 μέτρων, σημειώθηκε το 1992.
PHOTO 1 / 4
Photo 1/4
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA
Photo 2/4
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA
Photo 3/4
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA
Photo 4/4
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA
ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Άνοιξη με 25άρια από σήμερα - Πέφτει η θερμοκρασία από Μεγάλη Παρασκευή - «Ψύχρα την Κυριακή του Πάσχα»
09:31
ΚΟΣΜΟΣ
Ιρανικά ΜΜΕ: 15 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ μέσα σε 24 ώρες
09:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας ζητά και ο Βασιλειάδης - «Το όνομά μου προκύπτει έμμεσα από συνομιλίες τρίτων»
09:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έγινε απολύτως τίποτα παράνομο, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
09:16
ΚΟΣΜΟΣ