Σίδνεϊ: Πανικό και μαζικές εκκενώσεις προκάλεσε ρωγμή σε ουρανοξύστη
Η αστυνομία της Αυστραλίας απομάκρυνε σήμερα αρκετές χιλιάδες ανθρώπους μετά την εμφάνιση μιας ρωγμής σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων, που είχε οικοδομηθεί πρόσφατα, στο δυτικό Σίδνεϊ.
Παραμονή Χριστουγέννων, σχεδόν 3.000 άνθρωποι, ένοικοι του ουρανοξύστη ή γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως και ειδικοί άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά».
«Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν μεγάλο κρότο που ακούστηκε στο ύψος του 10ου ορόφου της πολυκατοικίας», που ονομάζεται Opal Tower, και «βρήκε ότι υπήρχε μια ρωγμή», δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων Γκρεγκ Ράιτ.
«Πυροσβέστες, συνοδευόμενοι από μηχανικούς και μέλη των πρώτων βοηθειών, θα ερευνήσουν το κτίριο για να εκτιμήσουν τις όποιες ζημιές και να αποφασίσουν για τη συνέχεια» της επιχείρησης, σημείωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.
«Μηχανικοί μου είπαν ότι (το κτίριο) έχει μετατοπιστεί κατά 1 ή 2 χιλιοστά» διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Φίλιπ Ρότζερσον, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ουρανοξύστης είχε πρόσφατα κατασκευαστεί και είχε παραδοθεί φέτος με 392 διαμερίσματα.
Δύο νεκροί στη βορειοανατολική Ουκρανία από επιδρομή ρωσικών drones
10:07
Κόουλ Άλεν: Ποιος είναι ο 31χρονος που άνοιξε πυρ στο Washington Hilton - Δάσκαλος και προγραμματιστής video games (pics&vid)
09:56
Μητσοτάκης: Ισχυρή και πολυεπίπεδη η συμμαχία με τη Γαλλία - Τέσσερα μέτρα για τους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης χωρίς οικονομικό πλαφόν
09:55
17ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σε Φάληρο και Άλιμο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
09:38