ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Βρέθηκε μαζικός τάφος Αιθιόπων Χριστιανών που εκτελέστηκαν από τζιχαντιστές

Λιβύη: Βρέθηκε μαζικός τάφος Αιθιόπων Χριστιανών που εκτελέστηκαν από τζιχαντιστές
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Hani Amara

Οι σοροί 34 Αιθιόπων Χριστιανών που εκτελέστηκαν στη Λιβύη από τζιχαντιστές του ISIS ανασύρθηκαν από έναν μαζικό τάφο.

Η εκταφή έγινε την Κυριακή έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν οι Αρχές σε ανακρίσεις συλληφθέντων τζιχαντιστών, ανέφερε σε ανάρτηση στο facebook η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών (CID) του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο του 2015 εμφανίζει τζιχαντιστές του ISIS να πυροβολούν και να αποκεφαλίζουν τους Αιθίοπες Χριστιανούς, που φορούν πορτοκαλί φόρμες, σε μια παραλία.

Η CID κοινοποίησε εικόνες που έχουν τραβηχτεί από drone από τον μαζικό τάφο, που φαίνεται να βρίσκεται σε μια φάρμα κοντά στην παράκτια πόλη της Σύρτης.

Τα πτώματα θα επαναπατριστούν στην Αιθιοπία μόλις «ολοκληρωθούν οι εσωτερικές και διεθνείς νομικές διαδικασίες», ανέφεραν οι Αρχές.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την υπό Σαχάρια Αφρική στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ελπίζουν ότι θα ταξιδέψουν για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Σύρτη, πατρίδα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, το 2015 και έχασε τον έλεγχο της πόλης στα τέλη του 2016 από τοπικές δυνάμεις με τη στήριξη αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ