ΚΟΣΜΟΣ

Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Πώς γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του πλανήτη
EPA

Ποικιλοτρόπως γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο από δισεκατομμύρια ανθρώπους που τίμησαν τη γέννηση του Χριστού. 

Ορισμένοι γιόρτασαν με βουτιές και κολύμπι στα παγωμένα νερά, άλλοι κάνοντας σκι στις χιονισμένες πλαγιές και άλλοι παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στην εκκλησία τα μεσάνυχτα της 25ης Δεκεμβρίου.

Άλλοι με παραδοσιακές στολές όπως στην Ουγγαρία, άλλοι με κοστούμια και υπέρκομψα φορέματα όπως το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

2018 12 25T002813Z 2076285569 RC12E398D500 RTRMADP 3 USA TRUMP

REUTERS/Jonathan Ernst

Στη Βρετανία, οι κολυμβητές τίμησαν την ημέρα με κολύμπι στα νερά της λίμνης Serpentine στο Χάιντ Παρκ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα κολύμβησης για το Κύπελλο Πίτερ Παν που διεξάγεται το πρωί ανήμερα τα Χριστούγεννα. Η ονομασία της ετήσιας διοργάνωσης έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο.

Συγκεκριμένα ήταν το 1904 όταν ο σερ Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, συγγραφέας, δραματουργός και δημιουργός του Πίτερ Παν, πρόσφερε το πρώτο κύπελλο Πίτερ Παν στον νικητή.

Στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στα Κανάρια Νησιά ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των κολυμβητών οι οποίοι έκαναν τη βουτιά τους για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Στην Αυστραλία, ο Δεκέμβριος είναι ένας από τους θερμότερες μήνες του έτους σε όλη τη χώρα, με τα Χριστούγεννα να γιορτάζονται κατά παράδοση με υπαίθρια πάρτι και εκδρομή στην παραλία, όπου οι ναυαγοσώστες περιπολούν καθώς εκατοντάδες κολυμβητές βουτούν για μια ανάσα δροσιάς.

Όμως φέτος τα Χριστούγεννα, ο υδράργυρος ανέβηκε μόλις στους 20 βαθμούς Κελσίου, με μια ασυνήθιστη για την εποχή ψύχρα να επικρατεί στην πόλη του Σίδνεϊ. Ωστόσο, ο ζεστός καιρός προβλέπεται να επιστρέψει εγκαίρως για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην Ινδία, παρότι οι Xριστιανοί είναι μια μικρή μειοψηφία, οι πιστοί παρακολούθησαν όπως κάθε χρόνο τη λειτουργία των Χριστουγέννων τα μεσάνυχτα στην εκκλησία.

Ιδιαίτερα Χριστούγεννα είχαν και δεκάδες μετανάστες, μέρος του καραβανιού από την κεντρική Αμερική που φιλοξενούνται προσωρινά σε κέντρο στην Τιχουάνα του Μεξικό, αφού οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα.

Άλλοι φωτογραφίζονται μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έχοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους και άλλοι είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ