ΚΟΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικο «θαύμα»: Παιδί έμεινε θαμμένο σε χιονοστιβάδα για 40 λεπτά και επέζησε

Χριστουγεννιάτικο «θαύμα»: Παιδί έμεινε θαμμένο σε χιονοστιβάδα για 40 λεπτά και επέζησε
REUTERS/Emmanuel Foudrot

Ζωντανό ανασύρθηκε ένα αγόρι 12 ετών, αφού παρέμεινε 40 λεπτά θαμμένο κάτω από χιονοστιβάδα που το παρέσυρε, ενώ έκανε σκι σε τομέα εκτός πίστας σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων

Όπως έγινε γνωστό από τις ορεινές υπηρεσίες διάσωσης, ο 12χρονος έφευγε από μια οριοθετημένη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Λα Πλαν (La Plagne) μαζί με τους γονείς του, όταν βρέθηκε λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας μέσα σε χιονοστιβάδα 150 έως 200 μέτρων.

Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν βρέθηκε σαράντα λεπτά αργότερα από σκυλί των ομάδων διάσωσης, που είχαν έρθει για να αλλάξουν τη βάρδια των συντηρητών πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και είχαν φθάσει επί τόπου λίγο μετά το δυστύχημα προκειμένου να βυθομετρήσουν το χιόνι.

«Πρόκειται για θαύμα γιατί δεν έφερε ανιχνευτή θυμάτων χιονοστιβάδων (DVA). Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές έπειτα από δεκαπέντε λεπτά κάτω από το χιόνι. Είχε πολλή τύχη που ο σκύλος τον εντόπισε σε ένα μέρος», υπογράμμισαν οι διασώστες.

Το αγόρι ανασύρθηκε με σπασμένο πόδι. Ήταν πολύ φοβισμένο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ της κεντροδυτικής Γαλλίας, όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ