ΚΟΣΜΟΣ

Σέρφερ σώθηκε από επίθεση καρχαρία

Σέρφερ σώθηκε από επίθεση καρχαρία
Η στιγμή της επίθεση του καρχαρία στον σέρφερ World Surf League

Το 2015 θα είναι μια χρονιά που ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ Mick Fanning θέλει γρήγορα να ξεχάσει. Τον Ιούλιο σώθηκε από επίθεση καρχαρία ενώ πριν λίγες μέρες έχασε τον αδερφό του.

Ο σέρφερ Mick Fanning οριακά έχασε τον τίτλο στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στη Χαβάη, σε μια διοργάνωση που επισκιάστηκε από το θάνατο του αδερφού του. Μια μέρα πριν τον ημιτελικό ενημερώθηκε για τον θάνατο του 43χρονου αδερφού του Peter.

Η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επεισοδιακή για εκείνον μιας και τον Ιούλιο πάλεψε για την ζωή του με έναν καρχαρία κατά την διάρκεια διοργάνωσης στην Νότια Αφρική.

Το επεισόδιο καταγράφηκε τηλεοπτικά και έκανε τον γύρω του κόσμου. Με απίστευτο τρόπο κατάφερε να τρομάξει τον καρχαρία αφού τον χτύπησε στην πλάτη, αλλά για λίγα δευτερόλεπτα οι θεατές του επεισοδίου έχασαν από τα μάτια τους τον Fanning εξαιτίας ενός μεγάλου κύματος που τον κάλυψε.

Η μητέρα του, Elizabeth Osbourne, δήλωσε στα μέσα ότι όσο έβλεπε τον γιό της να παλεύει για την ζωή του ο χρόνος είχε σταματήσει. «Είχα τρομοκρατηθεί. Πίστεψα ότι τον χάσαμε. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα ξεφύγει από κάτι τέτοιο»

Στο βίντεο του επεισοδίου φαίνεται τουλάχιστον ένα πτερύγιο καρχαρία να περικυκλώνει τον παγκόσμιο πρωταθλητή surf. Εκείνος το καταλαβαίνει και αρχίζει να κολυμπάει μακριά αφήνοντας την σανίδα. Στο σημείο καταφθάνει γρήγορα βοήθεια και βγάζουν τον σέρφερ από το νερό.

Μετά το συμβάν ο Fanning δηλώνει « Είχα την αίσθηση ότι κάτι βρισκόταν πίσω από την πλάτη μου και ξαφνικά άρχισα να βυθίζομαι. Ο καρχαρίας εμφανίστηκε στην επιφάνεια και εγώ ανέβηκα στη σανίδα μου.»
«Σκέφτηκα , αν ξαναγυρίσει? Πριν το καταλάβω η βάρκα διάσωσης ήταν εκεί. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν τελείως ανακουφισμένος.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ