ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξε μετά από επτά χρόνια η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Δαμασκό

Άνοιξε μετά από επτά χρόνια η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Δαμασκό
Φωτογραφία αρχείου EPA

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άνοιξαν σήμερα και πάλι την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης και επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ. Πρόκειται για κίνηση που σηματοδοτεί μια μεγάλη διπλωματική ενίσχυση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την πλευρά ενός αραβικού κράτους που υποστήριζε άλλοτε τους αντιπάλους του.

Η πρεσβεία είχε κλείσει από τους πρώτους μήνες του συριακού εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης να καλύψουν το γεγονός στη 1:30 μμ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην πρεσβεία που βρίσκεται στη συνοικία Αμπού Ρουμάνεχ της πρωτεύουσας.

«Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών (...), το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να καλύψουν σήμερα την επαναλειτουργία της πρεσβείας των Εμιράτων στη Δαμασκό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχους του υπουργείου Πληροφόρησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ένα από τα περιφερειακά κράτη που υποστήριξαν οργανώσεις που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, αν και ο ρόλος τους ήταν λιγότερο σημαντικός απ' ό,τι της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ ή της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές στους αντάρτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ