ΚΟΣΜΟΣ

Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους «8» που διέφυγαν στην Ελλάδα

Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης για τους «8» που διέφυγαν στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου / Οι Τούρκοι αξιωματικοί προσερχόμενοι στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τον Μάρτιο, για το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοσή τους EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τρις ισόβια προτείνει ο εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη για τους οκτώ Tούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα τον Ιούλιο του 2016.

Η δίκη των 19 απότακτων αξιωματικών, ανάμεσα τους και οι «8», συνεχίστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών» και ζητά την τρις ισόβια ποινή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο εισαγγελέας ζητά για τους «8» επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό», ενώ ζήτησε επίσης να διαχωριστεί ο φάκελος τους από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα».

Σημειώνεται ότι οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στην Ελλάδα και δικάστηκαν ερήμην, ενώ επανειλημμένα η Άγκυρα έχει ζητήσει την έκδοσή τους στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ