ΚΟΣΜΟΣ

«Έχει βρικόλακες στην Πολωνία;»: Τα απίστευτα ερωτήματα που δέχτηκαν διπλωμάτες

«Έχει βρικόλακες στην Πολωνία;»: Τα απίστευτα ερωτήματα που δέχτηκαν διπλωμάτες
IMDb

Υπάρχουν βρικόλακες στην Πολωνία; Μπορεί η πρεσβεία να με βοηθήσει να αλλάξω δωμάτιο γιατί «εισέβαλε» μια γάτα και λέρωσε το κρεβάτι; Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα/αιτήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διπλωμάτες που εργάζονται σε βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Observer».

Η λίστα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, είναι… ξεκαρδιστική. Ένας άνδρας που βρισκόταν στο Δελχί «πέθαινε» για ένα μπέργκερ χορτοφάγων και «έμαθε» ότι η πρεσβεία είχεαπόθεμα. Κάποιος άλλος Βρετανός ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν βρικόλακες στην Πολωνία γιατί μια διαδικτυακή του… κατάκτηση τον ρώτησε την ομάδα αίματός του και τον ανησύχησε.

Κατά τη διάρκεια του έτους, ένας Βρετανός τουρίστας στην Ισπανία ρώτησε εάν μπορεί κάποιος από την πρεσβεία να τον βοηθήσει να αλλάξει δωμάτιο γιατί μια γάτα «εισέβαλε» στο δωμάτιό του και… κατούρησε το κρεβάτι του.

Τουρίστας στις ΗΠΑ θέλησε να… ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο τελευταίο επεισόδιο του «Strictly Come Dancing» ενώ επισκέπτης της Ιταλίας ζήτησε βοήθεια για να οργανώσει τον γάμο του!

«Με λύπη παραδεχόμαστε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν κατάφερε να δώσει συμβουλές για βρικόλακες, γάτες ή τους υποψήφιους του Strictly Come Dancing» είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Υπήρχαν και άλλα περίεργα αιτήματα, ίσως πιο… ανησυχητικά. Για παράδειγμα ένας άνδρας που βρέθηκε στην Αργεντινή ζήτησε μια λίστα ελεύθερων γυναικών γιατί ήθελε να παντρευτεί ενώ κάποιος άλλος τηλεφώνησε σε πρεσβεία επειδή δεν κατάλαβε την πλοκή της ταινίας Braveheart.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι Βρετανοί διπλωμάτες έλαβαν 330.000 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που απαιτούσαν βοήθεια ανά τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ