ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France λόγω ύποπτου αντικειμένου

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France λόγω ύποπτου αντικειμένου
Φωτογραφία Αρχείου Robert Alexander/Getty Images/Ideal Images

Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε με ασφάλεια αναγκαστική προσγείωση στην πόλη-λιμάνι της Κένυας Μομπάσα

Η αναγκαστική προσγείωσγ το πλήρωμα ενημέρωσε τον πιλότο για ένα ύποπτο δέμα που εντόπισε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κένυα.
Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (21:37 του Σαββάτου ώρα Γκρίνουιτς, 23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).
"Ειδικοί για τις βόμβες από το Πολεμικό Ναυτικό και τη DCI (Διεύθυνση Ποινικών Ερευνών) εξετάζουν το δέμα για να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά", δήλωσε ο Μπόινετ

H Air France εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωση ότι η εκκένωση του αεροπλάνου έγινε ομαλά και πως όλοι οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της περιοχής. Οι ειδικοί εξετάζουν το αντικείμενο για να δουν αν πρόκειται για πραγματική απειλή. Η πτήση Μομπάσα - Παρίσι θα γίνει κανονικά το απόγευμα της Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ