ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Ισόβια σε Αμερικανοπαλαιστίνιο που πούλησε κτήριο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Εβραίους

Παλαιστίνη: Ισόβια σε Αμερικανοπαλαιστίνιο που πούλησε κτήριο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Εβραίους
REUTERS/Ronen Zvulun

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε παλαιστινιακό δικαστήριο σε έναν Αμερικανοπαλαιστίνιο ο οποίος πούλησε ένα κτήριο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Εβραίους αγοραστές, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή στη Ραμάλα.

Ο Ίσαμ Άκελ είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Παλαιστινιακή Αρχή, λόγω της εμπλοκής του στην αγοραπωλησία του κτηρίου αυτού, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε την είδηση της καταδίκης του, αναφέροντας όμως μόνο τα αρχικά του ονόματός του. Σύμφωνα με το πρακτορείο, κρίθηκε ένοχος για πώληση παλαιστινιακών εδαφών σε «ξένη χώρα».

Η δικαστική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ο Ίσαμ Άκελ μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Τέτοιου είδους πωλήσεις απαγορεύονται από την Παλαιστινιακή Αρχή γιατί, όπως υποστηρίζουν οι Παλαιστίνιοι, εντείνουν τον εποικισμό των παλαιστινιακών συνοικιών της Ιερουσαλήμ.

«Ενημερωθήκαμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης καταδικάστηκε από παλαιστινιακό δικαστήριο. Όταν ένας Αμερικανός πολίτης φυλακίζεται στο εξωτερικό, η αμερικανική κυβέρνηση παρέχει κάθε δυνατή προξενική βοήθεια», σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών της, μετά τη σύλληψη του Άκελ, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε δύο φορές τον Παλαιστίνιο κυβερνήτη της Ιερουσαλήμ, Άντναν Γάιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ