ΚΟΣΜΟΣ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία με πολλούς νεκρούς

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Δανία με πολλούς νεκρούς
EPA/TIM K. JENSEN DENMARK OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Δανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετά άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι, ενώ τοπικό μέσο ενημέρωσης κάνει λόγο και για οκτώ τραυματίες. 

Το επιβατικό τρένο κατευθυνόταν προς την Κοπεγχάγη όταν χτυπήθηκε από αντικείμενα τα οποία έφυγαν από μία εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με την Banedanmark, την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και τον έλεγχο της κυκλοφορίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως δεν μπορεί, προς το παρόν, να επιβεβαιώσει τον απολογισμό των νεκρών, αλλά ούτε και να δώσει έναν ακριβή αριθμό τραυματιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε πάνω σε γέφυρα, η οποία συνδέει τα δύο μεγαλύτερα νησιά της χώρας, την Ζηλανδία και την Φιονία.

2019 01 02T092728Z 1145865209 RC15654ABB50 RTRMADP 3 DENMARK ACCIDENT

Πηγή: Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Η γέφυρα έκλεισε μετά το συμβάν, με αποτέλεσμα να είναι πολλά τα οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα στην είσοδό της.

«Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τα αίτημα του δυστυχήματος ή την κατάσταση των επιβατών», αναφέρεται σε tweet των Αρχών ασφαλείας.

2019 01 02T085442Z 545469477 RC1CDA8A3950 RTRMADP 3 DENMARK ACCIDENT

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην είσοδο της γέφυρας. Πηγή: Jensen/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Η έντονη κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα δυσχέρανε την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος, αναφέρει το Reuters.

Οι Αρχές έχουν στήσει ένα κέντρο έκτακτων αναγκών στήθηκε στην πόλη Νίμποργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ