ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Γάτα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ

Ρωσία: Γάτα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ
REUTERS/Andrey Serebryakov

Η έρευνα για τον εντοπισμό των ανθρώπων που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Ρωσία έχει ολοκληρωθεί και συνολικά ανασύρθηκαν νεκροί 39 άνθρωποι. Άλλοι έξι τραυματίστηκαν και οι πέντε –μεταξύ αυτών δύο παιδιά– παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ μια γυναίκα πήρε εξιτήριο την Τετάρτη.

Οι διασώστες θα συνεχίσουν να ψάχνουν στα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαγκνιτογκόρσκ για να σώσουν τα κατοικίδια που έχουν ενδεχομένως εγκλωβιστεί στα συντρίμμια

«Έχουμε ακόμη να ασχοληθούμε με τα κατοικίδια... Στείλαμε ομάδες να τα εντοπίσουν. Μόλις τώρα, βγάλαμε από τα χαλάσματα μια ζωντανή γάτα», είπε ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών, Αλεξάντερ Τσουπριγιάν.

Η γάτα είχε μικροτραυματισμούς, έντονο στρες και κρυοπαγήματα. Ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν αντιδρούσε σχεδόν καθόλου. Ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση των κτηνιάτρων η γάτα επανήλθε και παραμένει στην κτηνιατρική κλινική με την ελπίδα να βρεθούν οι ιδιοκτήτες της.

gata rosia1

Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η αιτία για την έκρηξη και τη μερική κατάρρευση της δεκαόροφης πολυκατοικίας ήταν διαρροή αερίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ