ΚΟΣΜΟΣ

πΓΔΜ: Αγορά 240.000 διαβατηρίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

πΓΔΜ: Αγορά 240.000 διαβατηρίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Pixabay

Παρότι η διαδικασία συνταγματικών αλλαγών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, το κανάλι Alfa TV μετέδωσε χτες το βράδυ ότι η κυβέρνηση της πΓΔΜ προχώρησε στην αγορά 240.000 διαβατηρίων στα οποία αναγράφεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ του καναλιού, παρότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η τελική ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για “Μακεδονικά” διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία».

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία», τονίζει επίσης το κανάλι, εστιάζοντας στην οικονομική διάσταση του ζητήματος.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι.

Απαντώντας στο κανάλι, το υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι ακόμη και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου απαιτείται μια περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές. Υποστήριξε δε, ότι χρειάζεται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ