ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκρηξη σε γραφείο του ακροδεξιού AfD το βράδυ της Πέμπτης

Γερμανία: Έκρηξη σε γραφείο του ακροδεξιού AfD το βράδυ της Πέμπτης
REUTERS/Matthias Rietschel

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε γραφείου του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τριών υπόπτων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση.

Από την έκρηξη στην πόλη Ντέμπελν δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, όμως, υπήρξαν υλικές ζημιές στο γραφείο, αλλά και σε οχήματα και κοντινά κτήρια, όπως ανακοίνωσε το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών LKA της Σαξονίας.

Το LKA πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική του μονάδα διαπίστωσε ότι η έκρηξη αυτή αποτελεί μια κλιμάκωση στις επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα που έχουν στόχο γραφεία της AfD στην Σαξονία, οι οποίες συνήθως περιορίζονται σε βανδαλισμούς.

«Η επίθεση κατά γραφείου της AfD στην Ντέμπελν αποτελεί εξαίρεση δεδομένου ότι η έκρηξη αυτή είχε στόχο να προκαλέσει βλάβη σε ανθρώπους», διευκρίνισε το LKA, σημειώνοντας ουσιαστικά πως στόχος ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί ή θάνατοι.

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 32 και 50 ετών. Η αντιτρομοκρατική μονάδα του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας LKA συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ