ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανής υπόθεση: Έμεινε έγκυος και γέννησε ενώ είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια

Πρωτοφανής υπόθεση: Έμεινε έγκυος και γέννησε ενώ είναι σε κώμα εδώ και 14 χρόνια
Facebook

Σάλο, αλλά και έρευνα των Αρχών έχει προκαλέσει η ιστορία μιας γυναίκας που ενώ βρίσκεται σε κώμα εδώ και 14 χρόνια, όχι μόνο έμεινε έγκυος, αλλά έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι.

Οι Αρχές της Αριζόνα στις ΗΠΑ προσπαθούν πλέον να ξετυλίξουν το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης, αναζητώντας τον πατέρα του βρέφους, ο οποίος κακοποίησε σεξουαλικά την άτυχη γυναίκα ενώ αυτή βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η γυναίκα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον εδώ και 14 χρόνια, καθώς ένας παραλίγο πνιγμός τής προκάλεσε σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Παραμένει μάλιστα «φυτό» από τότε στην ίδια κλινική του Φοίνιξ.

Πηγή δήλωσε πάντως στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι το αρσενικό προσωπικό της «Hacienda HealthCare» που χρειάζεται να μπει σε ένα δωμάτιο γυναίκας ασθενούς, πρέπει να συνοδεύεται πάντα από μία γυναίκα υπάλληλο.

«Κανένα μέλος του προσωπικού δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι λίγο πριν γεννήσει (στις 29 Δεκεμβρίου). Από όσα μου έχουν πει γκρίνιαζε, αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε», συμπλήρωσε ένας άλλος εργαζόμενος της κλινικής.

Η πρόσβαση πλέον στο δωμάτιο της νέας μαμάς έχει περιοριστεί, παρά την ανάγκη για φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο, την ίδια ώρα που οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος. Έχουν μάλιστα ανακρίνει ήδη τον CEO της νοσηλευτικής μονάδας, οι διοικούντες την οποία δεν έχουν προβεί σε κάποιο επίσημη ανακοίνωση.

«Η κλινική έχει εξαιρετική φήμη παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς μας. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την κατάσταση κανενός ασθενή λόγω των νόμων περί απορρήτου και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Επίσης δεν μπορούμε να σχολιάσουμε διεξαγόμενες έρευνες. Η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και πάντα συνεργαζόμαστε με τις Αρχές με διαφανή τρόπο όταν μάς ζητηθεί», αρκέστηκε να δηλώσει ένας από τους υπεύθυνους.

Όπως και να έχει, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τον ίδιο τον κυβερνήτη της πολιτείας να ζητά τη διαλεύκανση της πρωτοφανούς υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ