Φιλιππίνες: Στους 126 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες
Στους 126 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τροπική καταιγίδα στις κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.
Η αρμόδια υπηρεσία NDRRMC στον τελευταίο της απολογισμό ανέφερε ότι 26 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις περιοχές Μπικόλ Ανατολικό Βισάγιας, Καλαμπαρζόν και Μιμαρόπα.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξήθηκε σε 675.777 άτομα ή 150. 877 οικογένειες, σύμφωνα με την NDRRMC.
Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την καταιγίδα που συνοδεύτηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις.
Η τροπική καταιγίδα που έπληξε την περιοχή στις 29 Δεκεμβρίου και εξασθένησε, ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν στις κεντρικές και βόρειες Φιλιππίνες, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες.
Περίπου 20 τροπικοί κυκλώνες πλήττουν τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και καταστρέφοντας σοδειές και υποδομές, όπως και επιβάρυνση σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία.
Ο αριθμός των μεταναστών στην ΕΕ έφθασε σε αριθμό ρεκόρ πάνω από 64 εκατ. το 2025
12:24
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 57χρονος με ένα κιλό κοκαϊνη που είχε κρύψει στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ του (vid)
12:16
Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
12:07
Πλεόνασμα 12,13 δισ. ευρώ για το 2025 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Στο 4,9% του ΑΕΠ
12:05