Παρέδωσε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας ο Βαρθολομαίος
«Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία σήμερα ενεργεί χωρίς καμία ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα, αλλά μόνο για την ενότητα του Ουκρανικού λαού» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λίγη ώρα πριν την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο κ. Βαρθολομαίος αφού αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα της ίδρυσης της Εκκλησίας του Κιέβου και επεσήμανε ότι και στο σύνταγμα της Ουκρανίας που συντάχθηκε το 1710 προβλέπεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ήθελε να μείνει υπό του Αγιωτατου Αποστολικού Θρόνου της Κωνσταντινούπολης, ζήτησε από την δέκατη Πέμπτη Αυτοκέφαλη εκκλησία να μην εκλάβει τον τόμο αυτό της Αυτοκεφαλίας ως σύμβολο εξουσίας αλλά ως απόδειξη αγάπης.
Προέτρεψε δε να αγωνισθούν για την ενότητα και την ειρήνη. Ακολούθως απένειμε τον τόμο της Αυτοκεφαλίας και την ποιμαντορική ράβδο στον Μακαριώτατο Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο εν μέσω επιφωνήματων «Άξιος Άξιος».
Το «παρών» στο συλλειτουργό δίνουν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ελλάδος ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπολαρης.
ΕΝΩ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πιθανά σενάρια χτυπήματος στο Ιράν εξετάζουν οι ΗΠΑ - Σκηνές χάους σε ολόκηρη τη χώρα
22:46
Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία»
22:34
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια – Αγ. Ανδρέας του Προαστιακού Πατρών
22:22
Ριπές ανέμου με ταχύτητες πάνω απο 150 χλμ/ώρα χτύπησαν την Αλεξανδρούπολη - Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές (vids)
22:10