ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβη τυφλώθηκε από μυστηριώδη ασθένεια που έκανε τα μάτια της να ματώνουν

Έφηβη τυφλώθηκε από μυστηριώδη ασθένεια που έκανε τα μάτια της να ματώνουν
facebook

Μυστήριο καλύπτει την περίπτωση μιας έφηβης μαθήτριας στις ΗΠΑ, η οποία έχασε την όρασή της από μια περίεργη ασθένεια που έκανε τα μάτια της να πρήζονται και να ματώνουν.

Η 15χρονη Jordyn Walker από το Μιζούρι, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς επί δέκα μέρες υπέφερε από έντονους πόνους στο στομάχι, αιμορραγίες και εμετούς.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Μirror, κατά τη διάρκεια της τρίωρης αναμονής της στα επείγοντα, το πρόσωπό της άρχισε να πρήζεται, ενώ έχασε την όρασή της.

Οι γιατροί την έβαλαν στο χειρουργείο και της αφαίρεσαν μέρος από τα κόκκαλα του προσώπου της, προκειμένου να μειώσουν το πρήξιμο.

Ωστόσο, η πίεση των ματιών της Jordyn είχε φτάσει στα ύψη, ξεπερνώντας κατά πολύ το φυσιολογικό. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν την όρασή της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το νεαρό κορίτσι είχε χάσει επίσης πριν από ένα χρόνο την όσφρηση και τη γεύση του σε ένα οικογενειακό ταξίδι, ωστόσο ανέκτησε ξανά τις αισθήσεις αυτές σταδιακά.

Η οικογένειά της δημιούργησε μια σελίδα για να μαζέψει χρήματα προκειμένου να πληρώσουν τα ιατρικά έξοδα, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

«Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η Jordyn θα παραμείνει τελείως τυφλή. Θεωρούν ότι η ροή του αίματος στο οπτικό νεύρο έπαθε ζημιά, βλάπτοντας σοβαρά το ένα νεύρο και καταστρέφοντας εντελώς το άλλο», γράφουν στη σελίδα.

Σημειώνουν ακόμα ότι στην Jordyn άρεσε πολύ το διάβασμα και η φωτογραφία, ενώ η απώλεια της όρασης άλλαξε εντελώς τη ζωή της.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς μέσα σε 12 μέρες, συγκεντρώθηκαν πάνω από 37.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ