Ισραήλ: Αναγκαστική προσγείωση για F-15 – Αποκολλήθηκε μέρος του κόκπιτ
Ένα μαχητικό F-15 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, αφού αποκολλήθηκε το διάφανο κουβούκλιο του κόκπιτ του, ενώ πετούσε σε ύψος 30.000 ποδιών, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να μείνει απροστάτευτο στους ισχυρούς ανέμους και το ψύχος, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Στις 2 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης, οι πιλότοι είδαν το πάνω μέρος της καμπίνας να εκσφενδονίζεται: η εξωτερική θερμοκρασία ήταν στους -45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.
«Είμαστε χωρίς κουβούκλιο και θα προσγειωθούμε κοντά στην αεροπορική βάση» του Νεβατίμ (νότια), ανέφερε μέσω του ασυρμάτου ο ένας εκ των δύο κυβερνητών με ήρεμη φωνή, την οποία κάλυπτε ο ήχος του αέρα κι ο θόρυβος του κινητήρα, σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός.
Η προσγείωση διεξήχθη ομαλά, διευκρίνισε στο δελτίο τύπου ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι το γενικό επιτελείο της πολεμικής αεροπορίας διέταξε την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών πτήσεων των F-15 αναμένοντας την ολοκλήρωση μιας έρευνας για το περιστατικό.
Λάκης Βασιλειάδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αλήθεια έλαμψε - Συνεχίζω με το κεφάλι ψηλά
20:52
Συναγερμό για φωτιά στο Μακρυχώρι Λάρισας - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
20:47
«Ask Alexis Live»: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά διαδικτυακά στις ερωτήσεις πολιτών
20:46
Η ΕΕ ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ενισχύσεων 41 εκατ. ευρώ για τις αυξημένες τιμές λιπασμάτων
20:43