Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της γεώτρησης στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ExxonMobil στον στόχο «Δελφίνι -1» στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως μεταδίδει το offsite.com.cy, το Stena Icemax – το γεωτρύπανο της εταιρείας- βρίσκεται τώρα στον στόχο «Γλαύκο» για ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των γεωτρήσεων.
Το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ερευνητικές γεώτρησης «Delphyne-1» στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream O.P.C., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.
Το δε πλοίο – γεωτρύπανο «Stena Icemax» έχει ήδη μετακινηθεί και ξεκίνησαν οι εργασίες στον δεύτερο στόχο «Glaucus-1» της κοινοπραξίας στο ίδιο Τεμάχιο.
Τονίζεται, επίσης, ότι περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου και της κοινοπραξίας και με την ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος.
Η Μαντόνα αποκαλύπτει γιατί ναυάγησε η βιογραφική ταινία της - «Χρειαζόμουν μεγάλο budget»
20:44
ΟΗΕ: Πάνω από 13 εκατ. άτομα σε κατάσταση «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας» στην Συρία
20:35
Γιατί η Γυάρος είναι από τα σημαντικότερα «hotspots» βιοποικιλότητας της Μεσογείου
20:29
ΗΠΑ και Ιράν θέτουν τις κόκκινες γραμμές: Πυρηνικά, Ορμούζ και Λίβανος τα όρια της διαπραγμάτευσης
20:25