ΚΟΣΜΟΣ

Δεν μπορούν να διαβάσουν το μαύρο κουτί του Su-24 οι Ρώσοι

Δεν μπορούν να διαβάσουν το μαύρο κουτί του Su-24 οι Ρώσοι
Ο Sergei Bainetov, υποδιοικητής των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων REUTERS/Maxim Shemetov

 Δυσκολίες στην ανάγνωση του μαύρου κουτιού από το Su-24 αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι.

Όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, προς έκπληξη όλων, η ανάκτηση δεδομένων από το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από τους Τούρκους, είναι αδύνατη, καθώς υπάρχει σοβαρή ζημιά στις κάρτες μνήμης. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα χρειαστεί η βοήθεια επιστημονικών ινστιτούτων που διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, που είναι επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η βοήθεια εξειδικευμένων ρωσικών ινστιτούτων που έχουν τα μέσα για να "διαβάσουν" τα δεδομένα.

«Δυστυχώς, η δουλειά αυτή θα πάρει πολύ καιρό όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ολοκληρώσουμε», πρόσθεσε. Το ρωσικό Su-24, που φέρεται ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο ενώ πραγματοποιούσε πτήση στη Συρία, καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 από ένα τουρκικό μαχητικό F-16.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ