ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο του Παρισιού

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς και τραυματίες στο κέντρο του Παρισιού
David Bangura/via REUTERS

Δραματικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο πυροσβέστες και μια Ισπανίδα τουρίστρια. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Η Ισπανίδα επισκεπτόταν το Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί. Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών που διευκρινίζει ότι ακόμη ένας Ισπανός πολίτης έχει τραυματιστεί από την έκρηξη.

Μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 37 ελαφρά.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο του 9ου διαμερίσματος, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο και όπου είχε επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει διαρροή φυσικού αερίου.

Η ισχυρή έκρηξη, η οποία οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ