ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα: 21 νεκροί μετά από κατάρρευση στοάς

Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα: 21 νεκροί μετά από κατάρρευση στοάς
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUO QUAN CHINA OUT

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση στοάς ανθρακωρυχείου στην περιφέρεια Σαανσί στη βόρεια Κίνα.

Ο πρώτος απολογισμός των νεκρών ήταν 19 εργάτες, αλλά δύο ακόμη, οι οποίοι είχαν αναφερθεί ως αγνοούμενοι, βρέθηκαν νεκροί το πρωί της Κυριακής, αυξάνοντας τον αριθμό στους 21. Σώοι και καλά στην υγείαν τους απεγκλωβίστηκαν 66 ανθρακωρύχοι.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ορυχείο της εταιρείας Baiji Mining.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, στο ανθρακωρυχείο, τη στιγμή του δυστυχήματος, εργάζονταν συνολικά 87 άνθρωποι.

Τα δυστυχήματα στα ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η εργασιακή ασφάλεια σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ