Στο στόχαστρο το πόθεν έσχες των Λεπέν
Τον πόθεν έσχες της Μαρίν Λεπέν και του πατέρα της Ζαν Μαρί εξετάζει η γαλλική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τους ελέγχους και την παραπομπή υπόπτων.
Συγκεκριμένα, η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή, υπογραμμίζει ότι "υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες" για το κατά πόσο οι δηλώσεις των δύο ευρωβουλευτών ήταν ακριβείς και ειλικρινείς δεδομένου ότι είχαν υποτιμηθεί ορισμένα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν από κοινού στον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και τη νυν ηγέτιδα του κόμματος.
Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ, τριετή φυλάκιση και δεκαετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παραβατών.
Σύμφωνα με την Ανώτατη Αρχή, στον Ζαν Μαρί καταλογίζεται κυρίως ότι παρέλειψε να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία αλλά και ράβδους χρυσού για τις οποίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, από τον περασμένο Ιούνιο, από την υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του υπουργείου Οικονομίας (Tracfin).
Το απόγευμα η Μαρίν Λεπέν, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για δικαστική διερεύνηση της δήλωσής της.
Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας από 16 Νοεμβρίου
06:00
«Κόκκινα δάνεια»: Τι αλλάζει για τους δανειολήπτες με τη νέα ρύθμιση
05:00
Δημόσιο: Αναλυτικά οι τομείς που θα γίνουν οι 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2027
04:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Ποιοι θα πάρουν την ενίσχυση των 400 ευρώ
03:00