ΚΟΣΜΟΣ

Πίτσες για τους απλήρωτους Αμερικανούς ελεγκτές στα αεροδρόμια αγοράζουν οι Καναδοί συνάδελφοί τους

Πίτσες για τους απλήρωτους Αμερικανούς ελεγκτές στα αεροδρόμια αγοράζουν οι Καναδοί συνάδελφοί τους
pixabay

Αυτό θα πει συναδελφική αλληλεγγύη: Οι Καναδοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αγόρασαν εκατοντάδες πίτσες τις τελευταίες ημέρες για τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι λόγω του συνεχιζόμενου shutdown (της αναστολής λειτουργίας των κυβερνητικών υπηρεσιών), στις ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όταν σε ένδειξη συμπαράστασης, οι υπάλληλοι του κέντρου ελέγχου του Edmonton στον Καναδά, συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν πίτες για τους ελεγκτές στο Άνκορατζ στην Αλάσκα.

Στην πρωτοβουλία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και άλλα κέντρα ανά τη χώρα και η ιδέα γρήγορα εξαπλώθηκε.

«Αμέσως, τα μέλη μας άρχισαν να αγοράζουν πίτσες για τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, περίπου 36 κέντρα έχουν λάβει πίτσες από τον Καναδά και αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας του Καναδά, Peter Duffey.

Περίπου 10.000 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ δουλεύουν απλήρωτοι από τα τέλη Δεκέμβρη, εξαιτίας του κυβερνητικού shutdown.

Σύμφωνα με τον Duffey αγοράστηκαν περίπου 300 πίτσες από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ πολλοί Αμερικανοί ελεγκτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ