ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μαριάνο Ραχόι ζητά σταθερότητα εντός και εκτός Ισπανίας

Ο Μαριάνο Ραχόι ζητά σταθερότητα εντός και εκτός Ισπανίας
O υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μιλά σε συνέντευξη Τύπου την επομένη των εκλογών, που κατακερμάτισαν την πολιτική σκηνή της Ισπανίας. Μαδρίτη, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, 2015 REUTERS/Susana Vera

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι έλαβε μια καθαρή, δημοκρατική εντολή από τον ισπανικό λαό στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP), του οποίου ηγείται, κέρδισε τις εκλογές αυτές και θέλει να ξεκινήσει διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, πολλά άλλα κόμματα έχουν ιδέες παρόμοιες με εκείνες του PP.

Είναι σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας να είναι σταθερή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρέχει και πολιτική σταθερότητα στις αγορές.

«Το Λαϊκό Κόμμα πιστεύει ότι έχει την ευθύνη και την εντολή για να ξεκινήσει διάλογο και να διερευνήσει τη βιωσιμότητα μιας σταθερής κυβέρνησης, που θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα εντός και εκτός της Ισπανίας», είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του.

Το PP έλαβε ποσοστό 28,72% και ελέγχει 123 βουλευτές στο κοινοβούλιο, όμως του χρειάζονται 176 έδρες, ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, χωρίς να αναζητά συμμαχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ