ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δίκη της «προπονήτριας του σεξ» που απειλούσε Ρωσία και ΗΠΑ

Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η δίκη της «προπονήτριας του σεξ» που απειλούσε Ρωσία και ΗΠΑ
CNNi

Ξεκίνησε στην Ταϊλάνδη η δίκη της αυτοαποκαλούμενης «προπονήτριας του σεξ», η οποία ισχυρίζεται πως έχει πληροφορίες για τη φημολογούμενη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και προσφέρθηκε να τις χρησιμοποιήσει με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή της από φυλακές της Πατάγια. 

Η Αναστάσια Βασούκεβιτς (Anastasia Vashukevich), γεννημένη στη Λευκορωσία αλλά με ρωσικό διαβατήριο, έγινε παγκόσμια είδηση πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν δημοσίως ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να ‘αποδράσει’ από κέντρο κράτησης της Ταϊλάνδης, προσφέροντας ως αντάλλαγμα πληροφορίες για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και του Κρεμλίνου.

«Είμαι έτοιμη να σας δώσω όλα τα κομμάτια του παζλ που σας λείπουν, σχετικά με τις σχέσεις των νομοθετών μας με τους Τραμπ, Μάναφορτ και τους λοιπούς, και να τα στοιχειοθετήσω με βίντεο και ηχητικά. Γνωρίζω πολλά. Αναμένω τις προσφορές σας και σας περιμένω σε μια φυλακή της Ταϊλάνδης», είχε γράψει η ίδια.

Μια συνοδός πολυτελείας «απειλεί» δύο υπερδυνάμεις

Capture

Πηγή φωτογραφίας: CNN

Η Βασούκεβιτς, η οποία εμφανίζεται με το όνομα Nastya Rybka στα social media, συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στην πόλη Πατάγια, όπου διοργάνωνε τις αποκαλούμενες «συνεδρίες εκπαίδευσης στο σεξ». Εκείνη και άλλα επτά άτομα κατηγορούνται για πορνεία και συνωμοσία.

Oι οκτώ κατηγορούμενοι, που δηλώνουν αθώοι, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο της Πατάγια σήμερα, Τρίτη. Το δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημά τους για αλλαγή της ομάδας δικαστών και εκδίκασης της υπόθεσης από δικαστήριο της Μπανγκόκ.

https://www.instagram.com/p/BfvCxOVjcC7

Η Βασούκεβιτς ισχυρίζεται πως είναι πρώην ερωμένη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ολέγκ Ντεριπάσκα (Oleg Deripaska), πρώην συνεργάτη του πρώην επικεφαλής εκστρατείας του Τραμπ, Πωλ Μάναφορτ.

Όπως είχε δηλώσει στο CNN από το κέντρο κράτησης τον περασμένο Μάρτιο, η ίδια είχε γίνει μάρτυρας «πλήθους συναντήσεων μεταξύ 2016 – 2017 μεταξύ Ντεριπάσκα και τουλάχιστον τριών Αμερικανών». Η Βασούκεβιτς δεν κατονομάζει τους τρεις, ωστόσο ισχυρίζεται πως έχει φωτογραφίες του ενός από εκείνους και ηχητικά ντοκουμέντα διάρκειας άνω της μίας ώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ