ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική προεδρία: Επίσκεψη Τσίπρα στις αρχές Φεβρουαρίου

Τουρκική προεδρία: Επίσκεψη Τσίπρα στις αρχές Φεβρουαρίου
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Στα «σκαριά» φαίνεται ότι βρίσκεται επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία μέσα στο επόμενο διάστημα, χωρίς, ωστόσο, να έχει κλειδώσει η ημερομηνία για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει στην Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Όπως ξέρετε συνεχίζεται η κινητικότητα των ξένων ηγετών που έρχονται στη χώρα μας. Φιλοξενούμε αυτή την περίοδο τον πρόεδρο της Κροατίας. Στις αρχές Φεβρουαρίου σχεδιάζεται η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Όσο ξεκαθαρίζονται τα προγράμματα της επίσκεψης, θα συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε» είπε ο Καλίν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου για το πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση του Τούρκου εκπροσώπου Τύπου έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά από την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας αλλά και την κυβέρνηση.

Την επίσκεψη είχε προαναγγείλει μέσω της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα. Λόγω της αναβαθμισμένης θέσης της χώρας, η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα που μπορεί να απειλείται» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ