ΚΟΣΜΟΣ

Οι κάτοικοι πόλης στη Σιβηρία θέλουν τετράποδο δήμαρχο

Οι κάτοικοι πόλης στη Σιβηρία θέλουν τετράποδο δήμαρχο
Μπορεί να μην γίνει τελικά δήμαρχος, ωστόσο η φήμη του Μπαρσίκ έχει ήδη ξεπεράσει τα ρωσικά σύνορα Altai.Online

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το 2016 θα είναι η χρονιά των αουτσάιντερ. Δεν έχουν και άδικο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι κάτοικοι μιας πόλης στη Σιβηρία θέλουν να εκλέξουν ως νέο δήμαρχο έναν... γάτο!

Ο Μπαρσίκ δεν είναι βέβαια κάποιος τυχαίος γάτος. Στον ενάμιση χρόνο ζωής του έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Βαρναούλ.

Κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τους διεφθαρμένους και αδιάφορους πολιτικούς, οι κάτοικοι της πόλης έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την προτίμησή τους για τον επόμενο δήμαρχο, δίνοντας στον Μπαρσίκ ένα ποσοστό 91.6% σε διαδικτυακή ψηφοφορία που διενήργησε το Altai Online.

altai online2

Σάρωσε ο Μπαρσίκ... - AltaiOnline

«Το πλεονέκτημα του Μπαρσίκ συγκριτικά με τους άλλους υποψηφίους είναι ότι δεν τον γνωρίζει ο κόσμος τόσο καλά όσο γνωρίζει τους υπόλοιπους», εκτίμησε μιλώντας στο CNN, ο Αλτάσκι Σεγιατέλ, διαχειριστής του σάιτ.

Θέση πήραν και οι ίδιοι οι κάτοικοι εξηγώντας την επιλογή του Μπαρσίκ...

«Το περισσότερο που μπορεί να μας κλέψει είναι Whiskas. Οι άλλοι υποψήφιοι ενδεχομένως και να βρεθούν με γιοτ», έγραψε ένας από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία.

«Κοιτώντας τα μάτια του Μπαρσίκ, βλέπω κάποιον που ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους», συμπλήρωσε ένας δεύτερος.

Παρά τη σαφέστατη επιρροή που ασκεί στους ανθρώπους και τη δημοφιλία του, ο Μπαρσίκ δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος. Αν μη τι άλλο, όμως, οι υποψήφιοι έχουν ήδη πάρει ένα ηχηρό μήνυμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο μέλλον...

Disillusioned Siberians want cat to be mayor

Will Heilpern by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ