Brexit: Να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων, τονίζει ο Χάικο Μάας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το κείμενο της προταθείσας συμφωνίας για το Brexit, αλλά μόνο αν όλες οι χώρες-μέλη συναινούν.
«Σε τελευταία ανάλυση, το θέμα θα είναι εάν θα ξανανοίξουμε (διαπραγμάτευση για) τη συμφωνία, η οποία θα χρειαστεί την έγκριση και των 27 χωρών μελών, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι. Αυτό πρέπει να συζητηθεί τώρα», είπε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Νωρίτερα χθες Πέμπτη, ο Μάας δήλωνε πως «δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς» πως θα ξανάρχιζε διαπραγμάτευση για τη συμφωνία του «διαζυγίου».
Προχθές Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν πιο κατηγορηματική, λέγοντας σε κοινοβουλευτικούς ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση», κατά δύο πηγές που ήταν παρούσες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ροζ» αποκαλύψεις χωρίς τέλος: Ο Βράνιες έβγαλε στη φόρα γυμνές φωτογραφίες και sms της Καρλέουσα
Καραμπόλα 15 οχημάτων στη Θεσσαλονίκη
Συνάντηση Τσίπρα - Φώφης… χωρίς τους «53»
Αναλύθηκε για πρώτη φορά η ελληνική φέτα! Δείτε τι κρύβει
«Δίαιτα για την υγεία του πλανήτη»: Γιατί οι ειδικοί θέλουν να βάλουν… φρένο στην κατανάλωση κρέατος
Σύγκρουση δύο τραμ στη Γερμανία: Περισσότεροι από 25 τραυματίες - Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
20:37
Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη Σλοβακία - Ξεπέρασε τους 42,2 βαθμούς Κελσίου
20:33
Φωτιές: Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες - Από Δευτέρα οι αιτήσεις για αποζημιώσεις πυρόπληκτων
20:22
Στενά του Ορμούζ: «Μπλόκο» σε πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξετάζει το Ιράν
20:21