Σε δίκη δεκατέσσερις ύποπτοι για διασυνδέσεις με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Η Γαλλία θα προσαγάγει σε δίκη 14 ανθρώπους οι οποίοι φέρεται να συνδέονταν με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι και στα περίχωρά του τον Ιανουάριο του 2015, περιλαμβανομένης της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
Δέκα από αυτούς έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος τριών άλλων. Ένα άλλο άτομο έχει τεθεί υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και περιορισμό κατ΄οίκον.
Στη διάρκεια τριών ημερών, τον Ιανουάριο του 2015, ένοπλοι σκότωσαν δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του Charlie Hebdo, αστυνομικούς και πελάτες σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο.
Η επίθεση στο Charlie Hebdo πραγματοποιήθηκε από τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε επίθεση της αστυνομίας δύο ημέρες αργότερα.
Ο δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, πυροβόλησε και σκότωσε επίσης μια αστυνομικίνα σε ένα ξεχωριστό περιστατικό.
Το χρονικό του τρόμου στη Γαλλία
Και ο Κουλιμπαλί σκοτώθηκε από την αστυνομία.
Εντείνεται η μάχη για τον έλεγχο του Ορμούζ με τις ΗΠΑ να εξαπολύουν νέες επιθέσεις κατά του Ιράν
17:45
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Μητσοτάκη
17:41
Φωτιά στην Ελευθερούπολη Καβάλας - Καίει κοντά στην Εγνατία Οδό
17:41
Φωτιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
17:30