Σε δίκη δεκατέσσερις ύποπτοι για διασυνδέσεις με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Η Γαλλία θα προσαγάγει σε δίκη 14 ανθρώπους οι οποίοι φέρεται να συνδέονταν με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι και στα περίχωρά του τον Ιανουάριο του 2015, περιλαμβανομένης της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
Δέκα από αυτούς έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος τριών άλλων. Ένα άλλο άτομο έχει τεθεί υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και περιορισμό κατ΄οίκον.
Στη διάρκεια τριών ημερών, τον Ιανουάριο του 2015, ένοπλοι σκότωσαν δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του Charlie Hebdo, αστυνομικούς και πελάτες σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο.
Η επίθεση στο Charlie Hebdo πραγματοποιήθηκε από τους αδελφούς Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε επίθεση της αστυνομίας δύο ημέρες αργότερα.
Ο δράστης της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, πυροβόλησε και σκότωσε επίσης μια αστυνομικίνα σε ένα ξεχωριστό περιστατικό.
Το χρονικό του τρόμου στη Γαλλία
Και ο Κουλιμπαλί σκοτώθηκε από την αστυνομία.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ 6 κράτη - Από τη σκιά στην κορυφή
10:00
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Μόντι και Πούτιν επιδιώκουν να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς
09:54
Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες στην βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των κινητοποιήσεων (vids)
09:50