ΚΟΣΜΟΣ

Καινούριο αυτοκίνητο για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο μετά το τροχαίο

Καινούριο αυτοκίνητο για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο μετά το τροχαίο
REUTERS/Chris Radburn

Ένα καινούριο Land Rover Freelander παραδόθηκε το μεσημέρι στον Πύργο του Σάντριγχαμ, την ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην ανατολική Αγγλία, μια μέρα μετά το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Την ίδια ώρα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης καλούν την βασίλισσα Ελισάβετ να… πατήσει πόδι και να απαγορέψει τον σύζυγό της να οδηγεί λόγω ηλικίας.

Σημειώνεται πως ο Δούκας του Εδιμβούργου αφού χτύπησε με άλλο ΙΧ ντελαπάρισε με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά ο ίδιος και πιο σοβαρά δυο γυναίκες που επέβαιναν στο άλλο ΙΧ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 28χρονη οδηγός ενός αυτοκινήτου μάρκας Kia, τραυματίσθηκε στο γόνατο ενώ μια 45χρονη γυναίκα που ήταν συνοδηγός έσπασε τον καρπό της.

Και οι δυο νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Queen Elizabeth Hospital και το ίδιο βράδυ πήραν εξιτήριο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα αγοράκι 9 μηνών που ήταν στο Kia δεν τραυματίστηκε.

Η σύγκρουση σημειώθηκε τη στιγμή που ο Φίλιππος έβγαινε στον κεντρικό δρόμο.

Αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα metro, ανέφερε ότι είδε τον Δούκα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ οι διασώστες τον απομάκρυναν από το αυτοκίνητο.

«Είχε τις αισθήσεις του, αλλά φαινόταν έντρομος», ανέφερε στο BBC.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επέστρεψε στον Πύργο του Σάντριγχαμ, όπου τον εξέτασε γιατρός, ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

2019 01 17T182020Z 1810087454 RC1BF8A5F800 RTRMADP 3 BRITAIN ROYALS DUKE

REUTERS/Neil Hall/File Photo

Ο πρίγκιπας και η βασίλισσα Ελισάβετ μένουν στον Πύργο από τα Χριστούγεννα.

Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ το 1947 και έχει σταθεί στο πλευρό της συζύγου του καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς βασιλείας της. Αφότου αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του, το 2017, εμφανίζεται δημοσίως μαζί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε διάφορες εκδηλώσεις και λειτουργίες. Πέρσι υποβλήθηκε επιτυχώς σε αντικατάσταση ισχίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ